Hulp of advies nodig? Bel ons op 024 675 3759. Op dinsdag tot en met zaterdag zijn wij bereikbaar tussen 10:00 en 17:00 uur.

Uw specialist in slaapsystemen
zoeken

Bed kopen

Een bed kopen: het lijkt een simpele opdracht, maar dat kan nog behoorlijk tegenvallen. Er is namelijk een grote verscheidenheid aan opties. Kiest u voor een klassiek bed of voor een luxe boxspring? Een vlakke lattenbodem of een elektrisch verstelbare? En hoe zit het met het matras? Welke materialen zijn er en wat zijn daar de voor- en nadelen van? Het zijn zomaar wat vragen waar u mee te maken krijgt bij het kopen van een bed. 

Welke mogelijkheden zijn er?

Een klassiek slaapsysteem is een bed met lattenbodem en matras. Het formaat is natuurlijk ook naar keuze te bepalen. Belangrijk zijn met name de kwaliteit en de kenmerken van de lattenbodem en het matras. Verschillende merken bieden verschillende lattenbodems aan. Gaat u een bed kopen, zorg er dan voor dat de lattenbodem de ondersteuning kan bieden die u wenst. Misschien heeft u voldoende aan een vlakke lattenbodem die goede ondersteuning biedt, maar mogelijk is een verstelbare lattenbodem ook geen overbodige luxe. Daarnaast zijn nog elektrisch verstelbare lattenbodems beschikbaar. Merken als Röwa, Swissflex, M Line en nog vele andere bieden daarnaast lattenbodems aan met verschillende kenmerken. Laat u hierover goed informeren.

Laten we dan ook het matras niet vergeten, en dan met name het materiaal waarvan het gemaakt is. Gaat u een bed kopen, besteed dan voldoende aandacht aan de eigenschappen van het matras. Koudschuim, traagschuim, latex of pocketvering zijn slechts een greep uit de mogelijkheden, en al deze materialen hebben andere eigenschappen. Hoe zit het met de ondersteuning en drukverdeling (conformiteit)? Ventileert het matras goed en wordt vocht goed gereguleerd? Op deze en andere vragen, moet u een antwoord zien te krijgen.

Natuurlijk behoort het kopen van een boxspring ook tot de mogelijkheden. Steeds meer mensen die een bed kopen, kiezen voor een boxspring. In feite is dat een bed en een bodem ineen, waarin metalen veren zorgen voor optimale vering en ondersteuning. Veel mensen zien een boxspring als de meest luxe vorm van slaapsystemen.

Een bed kopen? Kies voor de specialist!

Uit al het bovenstaande blijkt dat de keuzemogelijkheden op het gebied van slaapsystemen ontzettend uitgebreid zijn. Het is daarom raadzaam om een bed te kopen bij een specialist, die u niet alleen van goede producten kan voorzien, maar ook van passend en vakkundig advies. Bij Maassen van den Brink Beuningen bent u daarvoor aan het juiste adres. De showroom is gevestigd in Beuningen, in de regio Nijmegen – Wijchen, en het team verwelkomt u graag!

Vragen? Neem contact met ons op

Indien u vragen heeft kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen op telefoonnummer 024 675 37 59 of mail naar beuningen@maassenvandenbrink.nl.

Bekijk onze collectie

Lattenbodemsystemen Lattenbodemsystemen
Boxspringsystemen Boxspringsystemen
Bedtextiel Bedtextiel

Wij verkopen onder andere de volgende merken

sitemap | contact
websites dotsolutions