Hulp of advies nodig? Bel ons op 024 675 3759. Op dinsdag tot en met zaterdag zijn wij bereikbaar tussen 10:00 en 17:00 uur.

Uw specialist in slaapsystemen
zoeken

Goedkoop matras

Een goed matras is belangrijk, omdat het in grote mate bepaalt of u kunt genieten van een goede nachtrust. ‘s Nachts herstelt ons lichaam van de inspanningen overdag, zodat bij het aanbreken van een nieuwe dag de batterij weer volledig is opgeladen. Goede ondersteuning van een matras is daarbij belangrijk. Maar vaak zijn matrassen van topkwaliteit ook erg duur. Gelukkig is het nog altijd mogelijk om een goed en goedkoop matras te vinden. Lees verder voor enkele tips die u kunt gebruiken bij het kopen van uw matras.

Belangrijke kenmerken van een matras

Lang niet elk matras is hetzelfde. Integendeel zelfs: matrassen verschillen behoorlijk in bijvoorbeeld hardheid, mate van ondersteuning, drukverdeling en ventilatie. Een goed matras scoort goed op alle onderdelen én voldoet aan uw persoonlijke wensen. Daarnaast is het erg prettig als u niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor uw matras, want de prijzen daarvan kunnen toch behoorlijk oplopen. Door te letten op de onderstaande zaken, kunt u een goedkoop matras op de kop tikken dat toch goede kwaliteit biedt.

Een goed matras vormt zich naar de lichaamshouding tijdens het slapen. Dit zijn zogenaamde drukverlagende matrassen. Het resultaat daarvan is dat u tijdens het slapen minder zult draaien, wat de kwaliteit van de nachtrust zeker ten goede komt. Matrassen gemaakt van koudschuim, traagschuim, pocketvering en latex scoren goed op dit onderdeel, dat in de branche ook wel ‘conformiteit van het matras’ wordt genoemd.

Hiernaast zijn ook ventilatie en vochtregulatie belangrijk. Een goede ventilatie zorgt er namelijk voor dat u heerlijk kunt doorslapen op een fris matras, en vochtregulatie zorgt ervoor dat vocht (zweet) effectief wordt afgevoerd. Matrassen van de volgende materialen scoren goed op zowel ventilatie als vochtregulatie: koudschuim, traagschuim (iets minder goed op ventilatie), binnenvering (scoort zeer goede op beide onderdelen) en pocketvering.

Wat voor u de belangrijkste eigenschappen zijn, is persoonlijk. Een goedkoop matras hoeft echter niet per definitie minder goed te scoren op bovenstaande kenmerken. Let hier dan ook goed op tijdens het kiezen van uw matras.

Waar koopt u een goedkoop matras?

Veel mensen denken dat bij specialistische zaken de prijzen vaak torenhoog zijn. Zij wenden zich dan vaak tot internetwinkels of grotere ketens, die matrassen tegen zeer scherpe prijzen aanbieden. Maar hoe het met de kwaliteit van die matrassen gesteld is, is maar zeer de vraag. Bij een speciaalzaak zijn daarbij ook goedkope matrassen verkrijgbaar. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Maassen van den Brink Beuningen. Het assortiment is ruim en biedt matrassen in verschillende prijscategorieën aan. Ook voor een goedkoop matras van prima kwaliteit bent u in Beuningen, gelegen in de buurt van Nijmegen, dus aan het juiste adres!

Vragen? Neem contact met ons op

Indien u vragen heeft kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen op telefoonnummer 024 675 37 59 of mail naar beuningen@maassenvandenbrink.nl.

Bekijk onze collectie

Lattenbodemsystemen Lattenbodemsystemen
Boxspringsystemen Boxspringsystemen
Bedtextiel Bedtextiel

Wij verkopen onder andere de volgende merken

sitemap | contact
websites dotsolutions