Hulp of advies nodig? Bel ons op 024 675 3759. Op dinsdag tot en met zaterdag zijn wij bereikbaar tussen 10:00 en 17:00 uur.

Uw specialist in slaapsystemen
zoeken

Matrassen op maat

Een goede nachtrust is essentieel om dagelijks te kunnen genieten en om de dagen zinvol te kunnen besteden. Energie voor de dag doet u op door een goede nacht slaap. Een goed bed en een goed matras zijn dus heel belangrijk. In veel winkels zijn matrassen te koop in de standaard formaten, maar matrassen op maat zijn heel wat lastiger te verkrijgen. Hieronder leest u waar u op moet letten als u kiest voor een matras op maat, en waar u hiervoor terecht kunt.

Wat is een matras op maat?

Een matras op maat is niets anders dan een matras dat u helemaal zelf samenstelt. Zowel het formaat als de vorm en het materiaal kunt u dus zelf bepalen. De standaard formaten in winkels zijn als volgt. Lengte: 190, 200, 210 of 220 cm. Breedte: 70, 80, 90, 100, 120, 130, 140, 150, 160, 180 of 200 cm. Wenst u een matras van een afwijkend formaat, dan moet u op zoek naar een aanbieder die matrassen op maat kan (laten) maken.

In sommige gevallen is een matras op maat noodzakelijk, bijvoorbeeld als dit om medische redenen gewenst is. Heeft u een afwijkende lengte of een afwijkend gewicht, dan kan het ook uitkomst bieden. Matrassen op maat worden ook veel gekocht voor toepassingen in caravans of op boten. Wat voor reden u ook heeft: een matras op maat laten maken, is een klus die de nodige aandacht vergt.

Waar moet op gelet worden?

Voor matrassen op maat, kunt u zich beter niet wenden tot de grote aanbieders die alleen de gangbare merken matrassen aanbieden. Maatwerk is daar vrijwel nooit een optie. Kies daarom voor een specialist, zoals Maassen van den Brink Beuningen. In de regio Nijmegen en daarbuiten, staat dit bedrijf bekend als dé specialist op het gebied van slaapsystemen.

Om matrassen op maat te laten maken, wordt vaak gebruikt gemaakt van een papieren mal. Zowel qua formaat als qua vorm en materiaalsamenstelling, kunt u keuzes maken die passen bij uw wensen of eisen. Belangrijk is daarbij wel om goede informatie te verkrijgen over die dingen die wel en niet mogelijk zijn, over de prijs en over de levertermijn.  

Vragen? Neem contact met ons op

Indien u vragen heeft kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen op telefoonnummer 024 675 37 59 of mail naar beuningen@maassenvandenbrink.nl.

Bekijk onze collectie

Lattenbodemsystemen Lattenbodemsystemen
Boxspringsystemen Boxspringsystemen
Bedtextiel Bedtextiel

Wij verkopen onder andere de volgende merken

sitemap | contact
websites dotsolutions