Hulp of advies nodig? Bel ons op 024 675 3759. Op dinsdag tot en met zaterdag zijn wij bereikbaar tussen 10:00 en 17:00 uur.

Uw specialist in slaapsystemen
zoeken

Topmatras

Het matras dat u heeft, bepaalt in grote mate hoe goed u slaapt en dus hoeveel energie u overdag heeft. Het menselijk lichaam heeft immers een goede nachtrust nodig om optimaal te kunnen herstellen van de inspanningen van de voorgaande dag. Een goede ondersteuning tijdens het liggen is daarbij van groot belang. Een matras van topkwaliteit beschikt over verschillende kenmerken. Kiest u ook voor een topmatras van een van onze topmerken?

Eigenschappen van een topmatras

Natuurlijk is het erg belangrijk dat het lichaam optimaal wordt ondersteund tijdens het slapen. De vering van het matras moet goed zijn en de drukverdeling moet zo goed mogelijk zijn. Een topmatras heeft een drukverlagende werking, waardoor uw lichaam volledig tot rust kan komen gedurende het slapen. Een matras met drukverlichtende werking zorgt voor minder gedraai en gewoel, en dus voor een rustigere nacht zonder wakker worden. Het resultaat? Een uitgerust en energiek gevoel als u ‘s ochtends uit bed stapt, keer op keer!

Er zijn echter nog meer belangrijke eigenschappen waar aan moet worden voldaan, voor een matras zich ‘top’ mag noemen. Zo is de mate van ventilatie zeer belangrijk. Een topmatras zorgt immers voor een goede ventilatie, zodat warmte snel en effectief kan worden afgevoerd. Ook tijdens warme nachten heeft u dan geen last van de warmte en van zweten. Verschillende soorten matrassen gaan echter anders met warmte om. Zo is een latex matras per definitie warmer dan een pocketvering matras. Andere soorten matrassen zitten hier tussenin.

Een laatste belangrijke eigenschap van een topmatras, is de conformiteit. In andere woorden is dat de mate waarin het matras zich vormt naar uw lichaam. Het materiaal van het matras is daarbij voor het grootste deel bepalend. Matrassen van koudschuim, traagschuim, pocketvering en latex zorgen voor goede conformiteit, evenals een zogenaamd lucht- en waterbed. Vaak, maar niet altijd, zorgt een matras met goede conformiteit ook voor een goede drukverdeling.

Verschillende mensen, wensen en merken

Een topmatras voldoet dus aan de belangrijkste eigenschappen: een goede drukverdeling, conformiteit en ventilatie. Daarmee is echter nog niet gezegd dat elk matras dat hieraan voldoet, ook aan uw persoonlijke eisen voldoet. Het ene matras is harder dan het andere, het ene soort materiaal houdt meer of juist minder warmte vast dan het andere; waar uw voorkeur naar uitgaat, is persoonlijk. Verschillende mensen, verschillende wensen: dat gaat zeker op voor de selectie van een gewenst matras. Gelukkig zijn er ook veel verschillende varianten beschikbaar van verschillende merken. Enkele merken die zeer goed staan aangeschreven, zijn Swissflex en M Line. Maar ook andere merken hebben goede matrassen in het assortiment.

Bent u op zoek naar een winkel waar u uw topmatras kunt selecteren uit een assortiment van verschillende merken en materialen? Bij Maassen van den Brink Beuningen kunt u dan zeker terecht. De showroom is gevestigd in Beuningen, in de regio Nijmegen.

Vragen? Neem contact met ons op

Indien u vragen heeft kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen op telefoonnummer 024 675 37 59 of mail naar beuningen@maassenvandenbrink.nl.

Bekijk onze collectie

Lattenbodemsystemen Lattenbodemsystemen
Boxspringsystemen Boxspringsystemen
Bedtextiel Bedtextiel

Wij verkopen onder andere de volgende merken

sitemap | contact
websites dotsolutions