Hulp of advies nodig? Bel ons op 024 675 3759. Op dinsdag tot en met zaterdag zijn wij bereikbaar tussen 10:00 en 17:00 uur.

Uw specialist in slaapsystemen
zoeken

Latex matras

Een nacht goed slapen doet een mens goed. Als u elke nacht tot rust kunt komen, geniet u simpelweg meer van het leven dan wanneer u last heeft van slaapproblemen. Het belang van een goed matras valt dan ook zeker niet te onderschatten. Wilt u ook kiezen voor een matras van goede kwaliteit? Overweeg dan eens de aanschaf van een latex matras. Natuurlijk latex is een natuurlijk product, afkomstig van de Hevea Brasiliensis boom, dat zorgt voor een goede ondersteuning van het lichaam.

Natuurlijk of synthetisch?

Het ene latex matras is het andere niet. Er is zowel natuurlijk als synthetisch latex. Hoewel er vaak gesproken wordt van volledig natuurlijk latex, is dat lang niet altijd het geval. De hoeveelheid natuurlijke latex verschilt nogal per latex matras. Europese richtlijnen geven aan dat een matras al het label ‘100% natuurlijk latex’ mag dragen als het uit minimaal 40% natuurlijk latex bestaat. Er zijn echter wel degelijk matrassen te vinden die volledig bestaan uit natuurlijk latex.

Belangrijke vraag is natuurlijk: wat is het verschil tussen natuurlijk en synthetisch latex? Over het algemeen wordt een natuurlijk latex matras als beter ervaren dan een synthetisch latex matras. Natuurlijk latex is een materiaal dat zorgt voor erg goede ondersteuning van het lichaam tijdens het slapen. Het heeft ook een schimmelwerende en antibacteriële werking en is erg soepel. Kiest u voor een latex matras van natuurlijk latex, dan heeft u een elastisch, rekbaar matras dat zorgt voor optimale ondersteuning. Een nadeel is wel dat natuurlijk latex vocht minder goed afvoert en warmte relatief lang vasthoudt. Ook is natuurlijk latex wat duurder dan de synthetische variant.

Latex matras kopen? Welkom bij Maassen van den Brink Beuningen!

Wilt u ook kiezen voor optimale ondersteuning en dus voor een goede nachtrust? Koop dan een latex matras bij Maassen van den Brink Beuningen, de specialist op het gebied van slaapsystemen en matrassen in de regio Nijmegen – Wijchen. Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u advies over uw latex matras? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Vragen? Neem contact met ons op

Indien u vragen heeft kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen op telefoonnummer 024 675 37 59 of mail naar beuningen@maassenvandenbrink.nl.

Bekijk onze collectie

Lattenbodemsystemen Lattenbodemsystemen
Boxspringsystemen Boxspringsystemen
Bedtextiel Bedtextiel

Wij verkopen onder andere de volgende merken

sitemap | contact
websites dotsolutions