Hulp of advies nodig? Bel ons op 024 675 3759. Op dinsdag tot en met zaterdag zijn wij bereikbaar tussen 10:00 en 17:00 uur.

Uw specialist in slaapsystemen
zoeken

Latex matras

Goed slapen is natuurlijk heel belangrijk. Daarom hechten veel mensen ook waarde aan een matras van topkwaliteit. Een latex matras is dan een goede keuze. Een latex matras is immers gemaakt van (een deel) natuurlijk latex, wat afkomstig is van de Hevea Brasiliensis boom. Een matras van latex zorgt voor optimale ondersteuning, wat ten goede komt aan uw nachtrust. En met een goede nacht slaap, kunt u er elke ochtend weer fris tegenaan!

Natuurlijk latex of synthetisch latex?

Een latex matras kan bestaan uit natuurlijk latex of uit synthetisch latex. Veel bedrijven adverteren met ‘100% natuurlatex’, maar het is belangrijk om te vermelden dat er dan nog altijd verschillen kunnen bestaan in de hoeveelheid natuurlijke latex in een matras. Hoe komt dat? Volgens Europese richtlijnen mag een matras het label ‘100% natuurlijk latexmatras’ dragen als er 40% natuurlijk latex in is verwerkt. Sommige latex matrassen bestaan voor 100% uit natuurlijk latex; andere matrassen bevatten aanzienlijk minder natuurlijk latex.

Natuurlijk latex zorgt voor optimale ondersteuning tijdens het slapen, en wordt over het algemeen dus hoger gewaardeerd dan synthetisch latex. Toch is het ook een kwestie van persoonlijke voorkeur. Een ander voordeel van natuurlijk latex is dat het een natuurlijk product is en een bijbehorende natuurlijke antibacteriële en schimmelwerende werking heeft. Natuurlijk latex is daarnaast erg soepel, elastisch en rekbaar, wat uitstekende eigenschappen zijn voor een matras van topkwaliteit. Nadelen van natuurlijk latex ten opzichte van synthetisch latex zijn de vochtwerking (natuurlijk latex voert vocht matig af) en de warmtewerking (natuurlijk latex houdt warmte lang vast). Ook is natuurlijk latex duurder dan synthetisch latex.

Latex matras kopen

Of uw voorkeur nu uitgaat naar natuurlijk of synthetisch latex, of naar een combinatie daarvan: bij Maassen van den Brink Beuningen bent u aan het juiste adres. De slaapspecialist is gevestigd in Beuningen, in de regio Nijmegen, en biedt een breed assortiment latex matrassen. Ook voor passend advies over uw gewenste latex matras kunt u bij Maassen van den Brink Beuningen terecht.

Vragen? Neem contact met ons op

Indien u vragen heeft kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen op telefoonnummer 024 675 37 59 of mail naar beuningen@maassenvandenbrink.nl.

Bekijk onze collectie

Lattenbodemsystemen Lattenbodemsystemen
Boxspringsystemen Boxspringsystemen
Bedtextiel Bedtextiel

Wij verkopen onder andere de volgende merken

sitemap | contact
websites dotsolutions