Hulp of advies nodig? Bel ons op 024 675 3759. Op dinsdag tot en met zaterdag zijn wij bereikbaar tussen 10:00 en 17:00 uur.

Uw specialist in slaapsystemen
zoeken

Op zoek naar een topmatras

Bent u ook al een tijdje op zoek naar dat ene topmatras? Wilt u voortaan ook kunnen genieten van een ongestoorde nacht? Het matras waarop u slaapt, heeft grote invloed op uw nachtrust. Na een nacht goed slapen heeft u overdag volop energie, omdat het lichaam dan optimaal is hersteld van de inspanningen van de dag ervoor. Wanneer spreken we nu eigenlijk van een topmatras? Een matras van hoogwaardige kwaliteit moet goed scoren op verschillende punten, die hieronder zullen worden besproken.

De kenmerken van een topmatras

De essentiële functie van een matras, is het bieden van optimale ondersteuning van het lichaam tijdens het slapen. Een goede ondersteuning wordt geboden door materiaal dat zich vormt naar het lichaam en dat een drukverlagende werking heeft. Ook de vering van het matras is van belang. Heeft u een matras dat voldoet aan deze eigenschappen, dan resulteert dat in minder draaien en bewegen tijdens het slapen. Logischerwijs heeft dat een rustigere nacht tot gevolg. U stapt ‘s ochtends dan ook uitgerust weer uit bed.

Een matras dat goede ondersteuning biedt, is belangrijk. Ook de ventilatie is echter essentieel. Een matras dat goed ventileert, voert vocht en warmte snel en effectief af. Ook tijdens warme zomernachten bent u dan gegarandeerd van een heerlijke nacht. Ook uw persoonlijke voorkeur speelt een rol: een latex matras is bijvoorbeeld warmer dan een pocketvering matras. Als u houdt van warmte, dan is dat geen probleem. Wilt u liever relatief koel slapen, dan kiest u het beste voor pocketvering.

Een derde punt waarop gelet moet worden, is de zogenaamde conformiteit. Een topmatras vormt zich volledig naar uw lichaam: dat wordt optimale conformiteit genoemd. De belangrijkste bepaler van de conformiteit van een matras, is het materiaal waarvan het gemaakt is. Er zijn veel verschillende materialen, zoals koudschuim, traagschuim, pocketvering en latex, die een zeer goede conformiteit bieden. In veel gevallen gaan een goede conformiteit en dito drukverdeling hand in hand.

De juiste keuze maken

Als u op zoek bent naar een topmatras, dan zijn er dus nogal wat keuzemogelijkheden. Verschillende materialen, verschillende drukverdeling, etcetera. Wat ook een belangrijke rol speelt, is simpelweg persoonlijke voorkeur. Waar de ene persoon houdt van een wat harder matras, kiest een ander misschien voor het zachtst mogelijke alternatief. Ook op het gebied van warmte is de voorkeur vaak persoonlijk. En wat te denken van het formaat? Toch ook niet onbelangrijk! Wat uw wensen ook zijn: een topmatras zoekt u met het oog op conformiteit, drukverdeling en ventilatie. Er zijn verschillende merken op de markt, zoals bijvoorbeeld Swissflex en M Line. Dat zijn merken die behoren tot het topsegment. Ook matrassen van andere merken kunnen echter worden aangemerkt als topmatras.

Een goed matras vinden, dat is een flinke klus. Een professional kan u hierbij aardig op weg helpen. Wilt u kunnen kiezen uit een ruim assortiment matrassen en profiteren van advies op maat? Maassen van den Brink Beuningen, de specialist in de regio Nijmegen – Wijchen, is het bedrijf waarnaar u op zoek bent! Bezoek zeker eens de showroom en bekijk de mogelijkheden!

Vragen? Neem contact met ons op

Indien u vragen heeft kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen op telefoonnummer 024 675 37 59 of mail naar beuningen@maassenvandenbrink.nl.

Bekijk onze collectie

Lattenbodemsystemen Lattenbodemsystemen
Boxspringsystemen Boxspringsystemen
Bedtextiel Bedtextiel

Wij verkopen onder andere de volgende merken

sitemap | contact
websites dotsolutions